Εικόνα από Τα φάγαμε όλοι μαζί

Τα φάγαμε όλοι μαζί

Συγγραφέας: Πάγκαλος Θεόδωρος
ISBN: 9789609490498
Η τεκμηρίωση του "Τα φάγαμε όλοι μαζί", που δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη Βουλή, σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 περιλαμβάνεται στο ομότιτλο βιβλίο.....
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Η τεκμηρίωση του "Τα φάγαμε όλοι μαζί", που δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη Βουλή, σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 περιλαμβάνεται στο ομότιτλο βιβλίο, που ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών. Περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε» και πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω. Μεταξύ άλλων περιέχονται:

- Το πολιτικό ζήτημα. Τι χρώμα έχει το χρέος; Είναι μπλε; Πράσινο; Κόκκινο; - Η ευθύνη της κοινωνίας και του πολίτη. Από τη συνενοχή στη συνευθύνη - Ιστορική αναδρομή στις ελληνικές χρεοκοπίες - Η Ελληνική Δημοκρατία μετά τη μεταπολίτευση - Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, κλειστά επαγγέλματα, δαπάνες του δημοσίου. - Δαπάνες και έσοδα του ελληνικού κράτους, ο τρόπος δημιουργία των ελλειμμάτων - Το μέγεθος του ελληνικού κράτους και το μισθολογικό του κόστος - Περιπτώσεις σπατάλης και διαφθοράς από όλο το φάσμα του δημοσίου - Επιδοτήσεις της Ευρώπης προς την Ελλάδα και πως αξιοποιήθηκαν - Ιστορίες σπατάλης και διαφθοράς που έστειλαν οι πολίτες.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789609490498
Εκδότης Economia
Έτος έκδοσης 2018
Σελίδες 196