Εικόνα από Η απάτη του Ίκαρου

Η απάτη του Ίκαρου

Συγγραφέας: Seth Godin
ISBN: 9786188230729
Στο πιο θαρραλέο και προκλητικό βιβλίο της καριέρας του, ο Σεθ Γκόντιν σου δείχνει πως να διαπρέψεις σε μια οικονομία που επιβραβεύει την τέχνη και όχι την ασφάλεια.
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Τι είναι αυτό που φοβάσαι;

Οι παλιοί κανόνες: Παίξε εκ του ασφαλούς. Μείνε στη ζώνη άνεσής σου. Βρες μια εταιρεία, μια δουλειά, ένα σετ κανόνων να ακολουθήσεις. 
Μην ξεχωρίζεις. Μην πετάς κοντά στον ήλιο.

Η νέα πραγματικότητα: Καλύτερα να μετανιώσεις παρά να μην προσπαθήσεις. Πρέπει να πετάξεις ψηλότερα από ποτέ.

Στο πιο θαρραλέο και προκλητικό βιβλίο της καριέρας του, ο Σεθ Γκόντιν σου δείχνει πως να διαπρέψεις σε μια οικονομία που επιβραβεύει την τέχνη και όχι την ασφάλεια. Εξηγεί γιατί οι αληθινοί πρωτοπόροι επενδύουν στην εμπιστοσύνη, την πρωτοτυπία, την ηγεσία και τις ιστορίες που αξίζει να διαδωθούν. Και υποστηρίζει με πάθος γιατί πρέπει να αντιμετωπίζεις τη δουλειά σου σαν τέχνη.

Η τέχνη δεν είναι ούτε γονίδιο ούτε κάποιο συγκεκριμένο ταλέντο. 
Είναι μια συμπεριφορά που μπορεί να υιοθετήσει οποιοσδήποτε έχει ένα όραμα που οι άλλοι δεν έχουν, και το σθένος να κάνει κάτι γι αυτό. 
Ο Στιβ Τζομπς ήταν καλλιτέχνης. Το ίδιο και ο Χένρι Φορντ και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Το να δουλεύεις σαν καλλιτέχνης σημαίνει να επενδύεις στη δημιουργικότητα, στον συναισθηματικό μόχθο και στο σθένος.
Το μονοπάτι του καλλιτέχνη δεν είναι για δειλούς και ο Γκόντιν καταθέτει τους λόγους για τους οποίους αν το ακολουθήσεις θα ξεχωρίσεις και θα κάνεις τη διαφορά.

Τώρα είναι η ώρα να κατακτήσεις νέες κορυφές και να δημιουργήσεις χωρίς αναστολές. Επομένως, εσύ τι θα κάνεις στη ζωή σου;

Απόσπασμα από το βιβλίο
"Ο Ιβ Κλάιν αιφνιδίασε την αβανγκάρντ του καλλιτεχνικού κόσμου με την ψεύτικη φωτογραφία του εαυτού του σε έναν δρόμο του Παρισιού.

Έχω κοιτάξει αυτή τη φωτογραφία χίλιες φορές. Προσπάθησα μέχρι και να εξασφαλίσω τα δικαιώματα για να τη βάλω στο εξώφυλλο αυτού του βιβλίου. Παρατήρησε πού κοιτάει ο Κλάιν. Δεν είναι ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του. Είναι κάποιος που αισθάνεται οικειότητα με το κενό, που ανυπομονεί να δει ποια θα είναι η επόμενη ανακάλυψή του. Δεν έχει πιστέψει την προπαγάνδα για τον Ίκαρο. Ξέρει που θέλει να πάει και, αν για να φτάσει εκεί πρέπει να αντιμετωπίσει το κενό, θα το κάνει. Φυσικά και νιώθεις την αντίσταση. Αυτό είναι κάτι θετικό, που δείχνει ότι είσαι πολύ κοντά να πετύχεις κάτι που έχει νόημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, το αισθάνεσαι κι εσύ.

Το αληθινό ερώτημα είναι: Τι θα κάνεις για να αντιμετωπίσεις την αντίσταση;"

Χαρακτηριστικά

ISBN 9786188230729
Εκδότης Key Books
Έτος έκδοσης 2016
Σελίδες 312